Főoldal Programok
Programok
Visszatérő nagyrendezvények PDF Nyomtat Email
február
Rabvágás
Ötévente rendezik meg Sajónémeti különleges hagyományőrző programját, ami a tél temetésének és a tavasz köszöntésének a jelképe.

április
Tompa Mihály-napok
Kelemér és Gömörszőlős települések kiemelkedő rendezvénye minden évben a Tompa Mihály-napok. Ennek keretében jeles költőnkre emlékeznek a résztvevők.

április–május
Intergömör Kulturális Napok, Putnok
Az április közepétől május végéig tartó programsorozat elsődleges célja a kétoldalú, magyar-szlovák kulturális kapcsolatok ápolása. Művészeti csoportok fellépése, kézműipari kiállítások, népi kismesterségek bemutatása teszi érdekessé a rendezvényt.

június
Ózdi Napok
A térség kiemelkedő kulturális eseménye szlovák és lengyel vendégek részvételével. A hagyományőrző, történelmi bemutatók, kiállítások, irodalmi rendezvények éppúgy megtalálhatók a programban, mint a különböző művészeti együttesek fellépése vagy a szórakoztató programok.

június
Ózd, Dubicsány és Uppony, pontosabban a Lázbérci-víztározó gátja állandó helyszíne a Borsodi Bűvészeti Fesztiválnak, amely két héten át igényes programokat kínál különböző borsodi településeken.

június–augusztus
Gömöri Nyár
Nyaranta Putnok város legjelentősebb rendezvénysorozata. A kulturális rendezvényeken túl életmód- és honismereti táborokat szerveznek.

június vége–augusztus eleje
Suvadás Kézműves Tábor és Folklórtalálkozó
A suvadással keletkezett Arlói-tó kempingjében számos mesterséggel megismerkedhetnek a résztvevők, akik este koncerttel, táncházzal zárják a napot. A kistérségen túlról is várja az érdeklődőket, sőt rendszeresen visszatérő külföldi vendégeket is számon tartanak.