Főoldal Látnivalók a kistérségben Látnivalók a kistérségben
Látnivalók a kistérségben


Arlói-tó PDF Nyomtat Email

A 8,1 ha-os tó a múlt századi felszín alatti bányaművelés miatt bekövetkezett külszíni „suvadás”, hegycsuszamlás eredményeként jött létre. Ma kedvelt üdülő- és horgászhely.

Bővebben...
 
Lázbérci-víztározó, Uppony PDF Nyomtat Email

A Lázbérci-víztározó kedvelt kiránduló- és horgászhely. Partján tanösvények haladnak, amelyeken pihenő, tűzrakóhelyeket is kialakítottak. A tengerszint felett 200 m magasságban elterülő érdekes Y alakú tározó 77 ha-os. Természetvédelmi területen fekszik, ezért a látogatására vannak bizonyos korlátozások.

Bővebben...
 
Upponyi-szoros PDF Nyomtat Email

Az Upponyi-hegység geológiailag legértékesebb és egyúttal legszebb része a 400-500 méter hosszúságú Upponyi-sziklaszoros, hazánk egyik legnagyobb szurdoka. Mészkőoldalával, karsztos jellegű, meredek sziklafalával és kőfülkéivel különleges élmény.

Bővebben...
 
Mohos-tavak, Kelemér PDF Nyomtat Email

A suvadással keletkezett két kis lápszem - növényvilága és keletkezési kora miatt is - legértékesebb természeti kincseink közé tartozik. A Kis-Mohos-tó megközelítően 16 ezer éves, a Nagy-Mohos idősebb.

Bővebben...
 
Néhány túraajánlat PDF Nyomtat Email

A kistérség természeti adottságai, az erdős, völgyekkel tagolt hegyvidék szépsége kiváló lehetőségeket nyújt a gyalogos és kerékpáros turizmusnak, illetve a könnyebb utakat kedvelő kirándulóknak is. Ózd és Borsodnádasd között az egykori vasút nyomvonalán kiépített 20 km-es aszfaltozott kerékpárúton is megközelíthetőek a völgy látnivalói. A környező erdőségek kocsiútjai is alkalmasak a hegyikerékpározásra. A Sajó-folyó különösen a magasabb vízállása esetén alkalmas a vízi-turizmusra. Sajópöspökinél és Sajóvelezdnél tervezik kikötő kialakítását a települések.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1 / 4 oldal