Főoldal Látogatóknak
Járdánháza - Infrastruktúra, ellátórendszer PDF Nyomtat Email
Tartalom
Járdánháza
Gazdaság
Infrastruktúra, ellátórendszer
Kultúra
A település értékei


A település infrastrukturális fejlettség jó. A gázhálózat a teljes lakóterületen kiépült, a lakosok mintegy 60 %-a be is kötötte lakásába. A szennyvízcsatorna-beruházást mikrotérségi összefogással tervezik megvalósítani. Az utak 80 %-a aszfaltozott, a többi salakos burkolattal ellátott. A vezetékes telefon mindenki számára elérhető, mobiltelefon-szolgáltatással a község teljes területe lefedett. A közösségi internetelérés lehetőségét a Teleház és Közösségi Szolgáltató Központ kialakításával biztosították.

A háziorvosi rendelőben a hét minden munkanapján van orvosi rendelés, az ügyeleti szolgálatot több település összefogásával Borsodnádasdon szervezték meg. A háziorvosi ellátás mellett védőnői szolgálatot, fizikoterápiás, és házi beteggondozási szolgálatot is működtetnek. A fogszakorvosi rendelés és gyógyszertár szintén Borsodnádasdon működik.

A községben korszerű, kiválóan felszerelt három csoportos óvoda üzemel. Az általános iskolában nyolc évfolyam folytatja tanulmányait. Az utóbbi évtized jelentős fejlesztési eredménye az új impozáns iskolakomplexum, amely sport- és társadalmi rendezvényeknek is helyet ad.