Főoldal Látogatóknak
Farkaslyuk - Gazdaság PDF Nyomtat Email
Tartalom
Farkaslyuk
Gazdaság
Infrastruktúra, ellátórendszer
A település értékei


Napjainkban a szénbánya bezárásából adódó munkalehetőségek beszűkülését a vállalkozások terjedése ellensúlyozza. Ipari tevékenység letelepítésére mintegy 20 hektárnyi rekultivált, közművesített terület áll rendelkezésre. A ma működő 32 vállalkozás mintegy 280 főnek biztosít munkalehetőséget. Az egyéni vállalkozások nagy része kiskereskedelemmel foglalkozik.

A település múltjából és természeti adottságaiból következően mezőgazdálkodásra alkalmatlan a terület. A lakosság számához viszonyított kis kiterjedésű határát (közigazgatási területe 4,57 km2) korábban jelentős erdőség borította, amelyet napjainkra kitermeltek.

A gazdaság fejlődését az idegenforgalmi szempontból is jelentős, tervezett skanzen megvalósítása segítheti. Ezt földalatti vágatokban működő bányagépekkel és felszíni bemutatóhelyek kialakításával kívánják megvalósítani. A skanzen épületeiben kiállítások szemléltetnék a bányász életmódot. Mindehhez élménypark és szálláshelyek kapcsolódnának a kor hagyományos öltözékében megjelenő személyzettel. A tervekben szerepel egy kilátó megépítése, és kerékpár út létesítése Szilvásváradra, az országosan ismert turisztikai központba.