Főoldal Közoktatás - kultúra A közoktatási feladatok ellátásáról
A közoktatási feladatok ellátásáról PDF Nyomtat Email
Tartalom
A közoktatási feladatok ellátásáról
Segítség a pedagógusoknak
Tehetséggondozás
Intézményfenntartó társulások
A többcélú társuláshoz csatlakozott településeken 60 alsófokú oktatási intézmény működik, ebből 25 általános iskolában, 35 óvodában 2423 fő óvodás gyermek, 7075 fő általános iskolás tanuló neveléséről-oktatásáról gondoskodik 198 óvodapedagógus, 507 pedagógus. Tevékenységeiket a térség oktatási intézményeiben 376 technikai dolgozó segíti.

A XXI. században a közoktatásra igen nagy feladat hárul, mert a jövő nemzedékének meg kell felelnie a kihívásoknak. Előtérbe kerülnek a hatékonyságnak, a szakszerűségnek, a minőségfejlesztésnek a szempontjai a mindennapi nevelő-oktató munkában. A szilárd alapműveltség megteremtése, az információk megszervezése, a kommunikációs képességek fejlesztése elsőrendű feladat.

A minőségi oktatás-nevelés megvalósításához elengedhetetlen a megfelelő szakértelem, mely segít az iskolahasználók igényeinek kielégítésében.
A kistérségi többcélú társulásban a szakmai szolgáltatások hozzájárulnak a fenti elvárások megvalósításához, segítik a közoktatási intézmények és fenntartóik, valamint a pedagógusok munkáját, továbbá a tanulói érdekvédelemmel összefüggő tevékenységet.