Főoldal Látogatóknak
Borsodnádasd - Kultúra, sport PDF Nyomtat Email
Tartalom
Borsodnádasd
Gazdaság
Infrastruktúra, ellátórendszer
Kultúra, sport
A település értékei

A művelődést és szórakozást szolgálja a Városi Közösségi Ház és Könyvtár (Béke Művelődési Ház), a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár valamint a Borsodnádasdi Helytörténeti Gyűjtemény. A sportolásra széleskörű lehetőséget biztosít egy füves és egy salakos labdarúgópálya, egy bitumenes és egy salakos kézilabdapálya, a tornacsarnok és az esti játékra is alkalmas salakos teniszpálya. A természetjárásnak nagy a hagyománya a városban, az utóbbi években egyre népszerűbb a lovaglás és fogathajtás, amelyre 13 ló áll rendelkezésre. Nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény az évente megrendezett területi kettes fogathajtó bajnokság, amelyet a sportpályán és a Mocsolyás-völgyben, gyönyörű természeti környezetben rendeznek meg.

A városban alkot Erdélyi Gábor fafaragó és Járdán József fegyverkészítő. Nagy a hagyománya a molnárkalács sütésnek, amelyet többen művelnek.

A település jellemző népszokásait, hagyományait ápolja az Őszirózsák Nyugdíjas Klub Népdalköre, a Botcsinálta Komédiások színtársulat és a Mű-Vész-Hely amatőr társulat, akik a helyi és távolabbi rendezvények, fesztiválok gyakori résztvevői.

A város tudatosan kereste a környező országok Nádasd nevű településeivel a kapcsolatot, így alakította ki Csallóköznádasddal (Szlovákia) és Hadadnádasddal (Románia) településszövetségét közös programok, kulturális és gazdasági fejlesztéseik megvalósítására.