Főoldal Látogatóknak
Borsodnádasd - Gazdaság PDF Nyomtat Email
Tartalom
Borsodnádasd
Gazdaság
Infrastruktúra, ellátórendszer
Kultúra, sport
A település értékei

A korábban a lakosság megélhetését biztosító ipari üzemeket felszámolták, egyes üzemágakat ugyan részben privatizáltak, de a remélt gazdasági stabilitást ez nem valósította meg. A meglévő 125 vállalkozás 4 %-a nagy-, mintegy 10 %-a közép-, a többi egyéni vállalkozás. A foglalkoztatottak több mint 60 %-át a nagyvállalkozások foglalkoztatják, ez mintegy 600 főt jelent. A lakosság ellátását 12 szolgáltató vállalkozás biztosítja, ezek elsősorban kereskedelmi jellegűek.

Az ipar kiépülése előtt a település a földművelésből, állattartásból és az erdőgazdálkodásból élt, bár a termőföldek kedvezőtlen fekvésük és rossz minőségűek. Jelenleg csak az erdőgazdálkodás jelentős, a jövőben a természeti környezet adottságait figyelembe vevő állattartás hozhat gazdasági eredményt.

Borsodnádasd a gazdasági élete fellendülése érdekében tervezi a városközpont kialakítását, a szennyvízberuházás és csapadékvíz-elvezetés megvalósítását. A turisztika és idegenforgalom erősítéséhez nélkülözhetetlenek az infrastrukturális fejlesztések. Megoldandó feladat a volt lemezgyár területének rehabilitációja, újabb vállalkozások letelepítése.