Főoldal Látogatóknak
Borsodbóta - Infrastruktúra, ellátórendszer, kultúra PDF Nyomtat Email
Tartalom
Borsodbóta
Gazdaság
Infrastruktúra, ellátórendszer, kultúra
A település értékei


A Borbély Maczky-kastély ma óvoda A község infrastrukturális fejlettsége jó. Közigazgatási területe 8,13 km2. Az ivóvíz- és gázvezeték-hálózat teljes egészében kiépült. Elkészült a szennyvízcsatornázás, a kezelése a külterületen lévő szennyvíztisztító-telepen történik. A településre vezető utak felújításra szorulnak, az önkormányzati utak aszfaltozottak, jó állapotúak.

A vezetékes telefonrendszer mindenhol elérhető, a mobiltelefon-szolgáltatás jó minőségű. A közintézményekben a szélessávú internetelérés biztosított. A lakosság száma az utóbbi években folyamatosan csökken, egyidejűleg jellemző az elöregedés.

Az egészségügyi ellátást helyben egy vállalkozó háziorvos biztosítja. A szakorvosi ellátást Ózdon az Almási Balogh Pál Kórház végzi, gyógyszertár nincs a településen. A településen napköziotthonos óvoda és 1-8. osztályos körzeti általános iskola működik

Az iskola tánccsoportja a hagyományápoláshoz, a Bótai Cigány Zenekar a különböző rendezvények műsorának színesítéséhez járul hozzá. A Közösségi Házban rendszeresek a kiállítások.