Főoldal Látogatóknak
Arló - Infrastruktúra, ellátórendszer PDF Nyomtat Email
Tartalom
Arló
Gazdaság
Infrastruktúra, ellátórendszer
Kultúra, sport
A település értékei


A Széchenyi István Általános IskolaA település infrastrukturális fejlettsége jó, közigazgatási területén mindenhol elérhető a vezetékes ivóvíz. A víz egy része helyi kutakból származik. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését a közeljövőben tervezik, a csapadékelvezető rendszerek mintegy 60 %-ban kiépítettek. A gázszolgáltatás három utca kivételével elérhető. A közutak 90 %-a pormentesített, aszfaltozott.

A vezetékes telefonrendszer teljesen kiépített, az országos mobiltelefon-szolgáltatók hálózatai a település egészét lefedik. A közösségi internet-elérés szélessávú kapcsolattal biztosított.

A településen működik két felnőtt és egy gyermek körzeti orvosi rendelő, fogorvosi szolgálat, gyógyszertár, kialakítottak két védőnői körzetet. A Szent Erzsébet Gyermekjóléti Szolgálat és Gondozási Központ összevont szociális feladatokat lát el.

Az óvodai ellátást két, közös irányítású óvoda biztosítja, úgynevezett epohális módszerrel nevelnek. A Széchenyi István Általános Iskola 1–8 osztályos.

A helyi televíziózás 1992 nyarán indult, az Arlói Jóléti Szolgálat Közalapítvány által üzemeltetett Falutévé Arló Stúdió jelenlegi adásnapja a csütörtök, amit a következő hétfőn megismételnek. Állandó információszolgáltatás a képújság.