Főoldal Projektek Indulnak a Biztos Kezdet Gyerekházak és Ifjúsági Házak
Indulnak a Biztos Kezdet Gyerekházak és Ifjúsági Házak PDF Nyomtat Email

Fontos szakaszához érkezett a „Komplex gyerekprogram megvalósítása az Ózdi Kistérségben” című, az Európai Unió támogatásával a TÁMOP 5.1.1-11/1/A-2012-0001 pályázat keretében megvalósuló projekt: a régi várkonyi óvodában, a Mekcsey út 36. sz. alatt és Borsodbótán, a Rákóczi út 76. sz. alatt 2013. április 2-án megkezdik működésüket a Biztos Kezdet Gyerekházak és Ifjúsági Házak.

A Biztos Kezdet Gyerekházak és Ifjúsági Házak programjain részt vevők a munka – tanulás – szórakozás összhangjával valóságos segítséget kapnak a mindennapi életben való boldoguláshoz, a hátrányos helyzetből fakadó nehézségek csökkentéséhez már csecsemő kortól.

A kisgyermekes szülők szakemberektől kapnak támogatást, tanácsot gyermekeik egészséges testi, lelki, pszichikai fejlődése érdekében, miközben saját maguk is képezhetik magukat.

A Gyerekházakban mosási lehetőség biztosított, a gyermekek tízórai ellátásban részesülnek.

Az Ifjúsági Házakban az iskolából és a munkaerőpiacról kiszoruló fiatalok számítástechnikai és egyéb, könnyen hasznosítható gyakorlati tudást biztosító oktatáson vehetnek részt. Szabadidős programokon, „Kamasztanyán”, kulturált környezetben játszhatnak és tanulhatnak, segítséget kapnak a munka- és egyéb közösségi helyzetekbe való beilleszkedéshez.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a helyszínen és az alábbi elérhetőségen:

TÁMOP-5-1-1-11/1/A-2012-0001

Komplex gyerek program az Ózdi Kistérségben
Telefon: +36 (48) 569-266 , +36 (30) 819-9997
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.