Főoldal Projektek Útkorszerűsítések Csernelyben
Útkorszerűsítések Csernelyben PDF Nyomtat Email

Csernely Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv ÉMOP-3.1.3/B támogatási rendszeréhez a Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére (Települések infrastrukturális fejlesztése LHH kistérségekben) programjában a már évek óta kiemelt fontosságú feladatként szereplő Bazsik, Pető, Rózsa és Árnyas belterületi utak korszerűsítése munkái támogatására.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogató képviseletében eljáró Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség a projektet 28 548 eFt összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A 30 050 eFt elszámolható összköltségű beruházáshoz az önkormányzat 5% önerőt biztosít.

A projekt megvalósításának elvárt eredménye:
– A fejlesztés keretében a négy utca új aszfaltburkolatot kap, az építésre kerülő aszfaltburkolat nagysága 3 514,7 m2, a kapcsolódó padkarendezés 1 405,3 m2-t érint, a felújított út hossza 1,4058 km.
– A megvalósítani kívánt projekt a község lakosainak jobb életminőségét eredményezi, tartós értékmegőrzést eredményez.

A tervezett ütemezés szerint a kivitelezés 2010. szeptember hónapban megkezdődik, melynek tervezett befejezési határideje 2010. november.

A vízelvezetőárok-rendezés 1 210,7 fm hosszan valósul meg.

A projekt tényei