Főoldal A társulás Általános Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia
Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia PDF Nyomtat Email

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával, az Ózdi Kistérség Többcélú Társasága megbízásából – az ÁROP-1.1.5/C pályázat keretében – elkészült a kistérség közlekedésfejlesztési stratégiája. A 2010-től 2015-ig terjedő időszak feladatait megfogalmazó dokumentumot június 26-i ülésén elfogadta a társulás tanácsa.

A közlekedésfejlesztési stratégia a kistérség közlekedési rendszerének fejlesztését megalapozó dokumentum, amelynek célja a kistérség harmonikus, versenyképes és fenntartható fejlődésének elősegítése.

A minőségi életfeltételek megteremtésének egyik fontos összetevője a jó minőségű közlekedési infrastruktúra kialakítása – fogalmaz a dokumentum, amely megállapítja: az Ózdi kistérség gazdaságfejlesztésének és tőkevonzó képességének legnagyobb akadálya a térség elérhetőségének hátrányos helyzete, az autópálya-kapcsolat teljes hiánya, valamint a főútvonalak nem megfelelő minősége.

A stratégia a kistérségben megvalósítandó feladatokat egy kívánatos jövőkép felrajzolásából vezeti le. Az anyag készítői (az Ex Ante Tanácsadó Iroda és az Ex-Act Project Tanácsadó Iroda) víziója így szól:

Az Ózdi kistérség fejlett közlekedési rendszerrel rendelkezik. A térség útjai jó minőségűek, a Miskolc és Bánréve között kiépült 2x2 sávos út bekapcsolja a kistérséget az ország gazdasági vérkeringésébe. A megépült elkerülő út hatására a kistérségben biztonságosabb a közlekedés és vonzóbb a települési környezet. A települések közti kerékpárút-hálózat teljes mértékben kiépült, az országos hálózatba kapcsolódva vezeti a kerékpáros turistákat a térség természeti és kulturális látnivalóihoz. A kistérség fejlett közösségi közlekedési rendszerrel rendelkezik, mely a modern kor igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújt az utazóközönség számára.

a teljes dokumentum itt olvasható »