Főoldal Közoktatás - kultúra Felújított, bővített könyvtár
Felújított, bővített könyvtár PDF Nyomtat Email

Az Országos Könyvtári Napok keretében Ózdon és a kistérségben számtalan programmal várták az érdeklődőket. Sajónémeti általános iskolájában ünnepélyes keretek között átadták a megszépült könyvtári szolgáltató helyet.

 

„Ne üljön otthon, ha a könyvtárában otthon lehet" – ezzel a jelmondattal csábították a könyvtárakba a látogatókat október első hetén. Főleg az 50 év feletti korosztály figyelmét igyekeztek ráirányítani arra, hogy a könyvtárak milyen lehetőségeket kínálnak ismereteik bővítésére vagy akár közös együttlétekre is.

Az ózdi kistérségi társulás sikereket könyvelhet el a mozgó könyvtári ellátás fejlesztésében –fogalmazott Sajónémetiben Bánfalvi Lászlóné, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője. Intézményük szolgáltató könyvtárként már 24 települést lát el. A sajónémeti könyvtár a tizedik bővített, felújított szolgáltató hely, amit 4 év alatt átadtak. Közel 5000 dokumentummal – könyv, újságok, dvd-k és internethasználat – várják a látogatókat.

Széles Annamária, a község polgármestere úgy gondolja, a könyvtár része lehet annak az integrált közösségi térnek, melyre településük benyújtotta pályázatát.